Alle Ponykampen op een rijtje

alleponykampen.NL

Overijssel

Als familiebedrijf organiseert De Hazelhorst al ruim 30 jaar ruiterkampen. De Hazelhorst staat voor kwaliteit en degelijkheid. Daarom wordt er bij ons alleen lesgegeven door gediplomeerde instructeurs. Gedurende alle schoolvakanties organiseert De Hazelhorst ruiterkampen. De kinderen die deelnemen aan de ruiterkampen logeren in de kampeerboerderij, in groepen van jongens en meisjes. Uiteraard kunnen vrienden en vriendinnen bij elkaar in een slaapgedeelte logeren.Het rijden gebeurt op verschillende paarden of pony’s tijdens het ruiterkamp.Vanwege het maken van buitenritten in de bosrijke omgeving, dienen de deelnemers aan de ruiterkampen wel over enige rijervaring te beschikken. De leeftijdsgrens is ca. 7 tot ca. 17 jaar. kijk voor programma op de site.
Tijdens een ponykamp krijg je veel les. We gaan natuurlijk dressuurrijden en springen. Daarnaast doen we allerlei andere dingen met je pony, b.v. longeren vrije stijl, meestal wel een hindernisrace, of spelletjes met je pony en als je goed genoeg rijdt ontbreekt een lange tocht in de buitenlucht natuurlijk niet. Behalve lessen op het paard/pony krijg je les in verzorging van je pony, poetsen, opzadelen en bijvoorbeeld vlechten (als je dat nog niet kunt) etc. Ook leer je heel veel theorie over je pony, b.v. wat hij eet, of wat je moet doen als hij ziek is, of kreupel, en hoe je dat kan zien. Maar na het geweldige succes van vorig jaar gaan we tijdens alle kampen veel doen met massage, en zonder zadel rijden als je durft. We gebruiken hiervoor de T-team methode maar ook helende massage. Met deze methodes kan je je pony rustig en ontspannend krijgen en alle spieren losser, maar ook krijg je een veel betere band met je pony. Ook kan je je pony beter in haar/zijn vel laten zitten, je kan hulp geven bij pijn, b.v. koliek, en je kan heel goed wonden hiermee behandelen. Zelfs gaan we oefenen hoe je jou paard kan voorbereiden op trailer laden.Als er behoefte aan is gaan we ook iets doen met kruidengeneeskunde. Misschien leer je wel hoe je zelf een zalfje kan maken! Je mag aan het einde van de week meedoen aan het examen van ons, voor dit examen moet je een proef rijden, laten zien hoe je hem moet verzorgen etc. en je moet een theorie examen maken. Alles bij elkaar heel leuk om erachter te komen wat je allemaal al kan met je pony. kijk voor nog meer info op de site.
Op "Klein Oever" beleef je een fantastische ruiterweek midden in het prachtige natuurgebied "Het Reestdal". We hebben op "Klein Oever" ongeveer paarden en pony’s, binnen- en buitenmanege en veel bos en heidevelden om heerlijke buitenritten te maken. De rijlessen staan onder deskundige leiding en je wordt ingedeeld in een groepje van jouw niveau. We maken minimaal twee keer per week een buitenrit. er worden de hele dag sport- en spelactiviteiten georganiseerd. er is een zwembad en een recreatiezaal om bv. te knutselen of tafeltennisen. Verder zijn er op de boerderij natuurlijk sport- en speelvelden met o.a. een kampvuurplaats, schommels en de trapskelters. als je tussen de 6 en 11 jaar bent slaap je op de boerderij. ben je tussen de 11 en 15 jaar dan slaap je in een huifwagen.Zo zijn er dus twee leeftijdsgroepen. Elke groep heeft zijn eigen leiding die er samen voor zorgen dat er de hele dag sport- en spelactiviteiten te doen zijn. kijk op de site om een folder aan te vragen.-
Je hebt bij ons echt vakantie, paardrijden waarvoor je bent gekomen, maar ook de rest is zoals het hoort. De maaltijden zijn goed verzorgd en uitgebreid, je hebt geen corvee, ook niet in de stal.(alle hulp is welkom) De kamers zijn netjes en voldoen aan alle veiligheidseisen, de meeste 4 persoons kamers hebben douche en WC. Ook de recreatiezaal is van alle benodigdheden voorzien. Drinken etc. hoeft bij ons niet te worden gekocht, je mag zoveel nemen als je wilt, vooral met warm weer is dat belangrijk. Het ruiterkamp duurt van zaterdagmiddag tot zaterdagochtend, een volle week. Er wordt minimaal tweemaal per dag gereden. Er wordt tijdens deze week veel aandacht besteedt aan het rijtechnische gedeelte, ook het buitenrijden heeft een groot aandeel. Groepen ingedeeld naar leeftijd en rijervaring zorgen ervoor dat we met alle groepen het maximaal haalbare zullen doen, Springen, dressuur, buitenrijden, wedstrijden(springen en dressuur), dagtocht, video-opnames, springlessen, enzovoort. Ook het programma om het rijden heen is royaal gevuld met activiteiten zoals stoelendans zonder zadel, zwemmen, bosspelen, speurtocht, balspelen, poetswedstrijd, verzorging paarden en pony's, theorie enz. Voor een folder en meer informatie kijk op de site.
Een ponykamp op Het Lamoen is superleuk!!! Vaak door het bos rijden in volle galop of een rustig drafje. Wat je zelf wilt. je krijgt natuurlijk rijles om (nog beter) te leren rijden. Het is dan ook niet belangrijk of je al kan rijden; dat leer je bij ons! Behalve kunstige voltige-acrobatiek ben je de hele dag druk bezig met de pony's en kleindieren voeren, stallen opstrooien, en natuurlijk lekker knuffelen met de honden of paarden. We doen ook spelletjes met de pony's en we hebben een themadag. Als het warm is gaan we lekker een middagje zwemmen. De kosten voor een weekje ponykamp van maandag tot en met vrijdag kost ¤ 199,--. zie voor meer info de site.-
Onze ponykampen zijn altijd heel erg gezellig. Je rijdt elke dag, krijgt een eigen paard/pony toegewezen, waar je de hele week voor moet zorgen en maakt spannende buitenritten. Er is zelfs een nachtelijke wandeling. De leiding bestaat uit jonge mensen met veel ervaring, waar je vast goed mee op kunt schieten. Een extern catering bedrijf zorgt dat er altijd weer lekker eten is in de kantine. De groepjes bestaan uit ongeveer 14 kinderen. De ponykampen beginnen maandag om 10:00 en duren tot vrijdag 17:00 uur. De kosten bedragen ¤ 210,00 per week (inclusief annuleringsverzekering). Voor meer info zie site.
je zit nog op school en je weet dat je binnenkort naar manege Laarbrug gaat voor een ponykamp. Stel je eens voor 2 1/2 uur per dag in het zadel. Te gek! eerst lessen en dan van die prachtige buitenritten. De manege deelt de groep in kleine clubjes die iedere dag wat anders gaan doen. Er is een slaapzaal met 14 bedden en 10 kamers voor 2 t/m 6 personen. allemaal met douche en toilet op de kamer. je gaat veel leuke dingen doen zoals kanoen , zwemmen, sporten, worden droppingen georganiseerd, kampvuur en een krankjorum bonte avond. Aan het eind van het kamp zijn er 2 wedstrijden. De zogenaamde Jumping Laarbrug. dressuur en springen. Vraag info aan en krijg de cd-rom met alle info en filmpjes toegestuurd. E 225,- ik ben hier in 2004 heen geweest. het was heel tof. er was tegelijker tijd was er een kamp voor gehandicapten. wat soms wat problemen gaf, maar de bonte avond hebben we samen met hun gevierd. en het was helemaal super. we kregen 2 x springles en gingen bijna elke dag naar buiten. allemaal fijne paarden. lekker rustig en betrouwbaar maar sommige ook met een moeilijkheidsgraad. echt een toppie kamp. ook lekker gekanood. dropping was ook erg lachu. en de nachtrit zonder zadel was echt vet gaaf super tof. alleen hierom direct naar laarbrug gaan. ik was eerst echt vet bang maar alles ging goed. Manon, Hanita en Renee waren een fantastische leiding. super aardig en heel grappig. medekampers het was echt drastisch leuk ;-)
Speciaal voor jongeren die méér willen dan de gewone ruiterkampen hebben wij spannende en avontuurlijke trektochten opgezet. Als je goed kan paardrijden en geen zin hebt om de platgetreden paden te volgen moet je zeker aan één van deze tochten meedoen. Deze jongerentrektochten worden georganiseerd in de zomervakantie en zijn voor gevorderde ruiters van 12 t/m 18 jaar. Ze beginnen zondagavond om 19.00 uur en zijn zaterdag om 11.00 uur weer afgelopen. Als je nog niet zo goed kan paardrijden of gewoon nog te jong bent voor de jongerentrektocht kun je bij ons op ponykamp komen. Wat je deze week bijvoorbeeld kan verwachten is spelletjes op je pony zoals tikkertje of een estafetterace, buitenritten, westernrijden en een hindernisbaan. N.B. : Deze kampen zijn niet bedoeld voor kinderen die nog helemaal niet kunnen paardrijden. De groep bestaat uit ongeveer 8 kinderen en twee begeleiders. zie meer info op site.
Voor jongelui tot een jaar of achttien organiseert De Barlo gedurende het vakantieseizoen ruiterkampen. Het ruiterkamp duurt een volle week, d.w.z. ontvangst op zondagmiddag vanaf 14:00 uur en vertrek op de volgende zaterdagochtend om ca. 10:00 uur. Per dag wordt er ca. 3 uur gereden (spring- en dressuurles). buitenritten en een dagtocht. gedurende de week onderricht in aangespannen rijden. 1 wedstrijddag. Prijs ¤ 215,=. Voor meer info kijk op de site.
Elk zomer organiseert Manege Achter'n Bos haar Zomerkampen voor kinderen van 8 tot en met 16 jaar. Heeft u interesse? Informeert u dan gerust! * De kampweek is van maandag tot en met vrijdag * Leeftijd is vanaf 8 tot 16 jaar * Maximale aantal personen is 25 * Iedereen krijgt een eigen pony toegewezen * Elke dag dressuur-, springlessen en buitenritten * De week wordt afgesloten met een dressuur- en springwedstrijd * Dit alles gebeurt onder gediplomeerde leiding
Er worden hier ponykampen georganiseerd tot 30 personen. Er staat nog niets op de site ten tijde van het zetten op alleponykampen.tk.
Na het succes van vorig jaar organiseren we ook dit jaar een ponykamp de leeftijden van 7 tot en met 15 jaar. Rijervaring is gewenst ivm de lessen en de buitenritten. Dit jaar bouwen we weer een tentendorp met zwembad en trampoline. We slapen met zijn 3 tot 6en bij elkaar in een tent. We eten in onze eigen kantine die ingericht is als een Ierse pub. Het eten wordt elke dag vers gehaald en klaar gemaakt. Tijdens het kamp worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Je krijgt dressuurles en springles en natuurlijk buitenritten. In de omgeving zijn mooie bossen en zandverstuivingen die wij gaan verkennen op de rug van het paard. Dit alles gaat onder begeleiding van ervaren leidingen. Aankomst: Zondagmiddag om 15:00. Ouders moeten dan afscheid nemen om 16.00. Dan begint het ponykamp echt! Vertrek: Vrijdagmiddag om 18:00 Kosten: €225,-- Ook krijgt een 2e kind €10,-- korting
In de zomervakantie worden er ponykampen gehouden. Van maandagmorgen 10 uur tot vrijdagavond 19 uur. Elke dag bestaat uit 1 uur les, 1 uur vrijrijden en een buitenrit van 1,5 uur tot 3 uur. Tussen het rijden door vermaken ze zich met poetsen, hoofdstellen invetten of zwemmen. Ook wordt er een toiletteercursus gegeven. Er wordt je geleerd hoe je moet poetsen of manen trekken. Op een van de avonden wordt er een spannende smokkeltocht georganiseerd, waar altijd enthousiast op gereageerd wordt. Er wordt vrijdags afgesloten met een gezellige barbeque. De kosten bedragen € 180,-