Tekstvak:

Alle Ponykampen op een rijtje

alleponykampen.NL

Noord-Holland

Op het terrein wordt een grote tent geplaatst. De ponykampen zijn ieder jaar weer een groot feest. Het programma zit boordevol activiteiten en erg veel rust krijg je niet. Wel veel eten, gezelligheid en heel veel paardrijden!!!Je hebt de hele week een eigen paard of pony. kijk voor programma op de site.
Duinmanege van Poelenburgh, gelegen aan het Schoorlse bos, de Duinen en het strand, betekent voor elke echte paarden- en ponyfan eem onvergetelijke vakantie met een heleboel plezier. Natuurlijk wordt er veel paard en pony gereden in de vrije natuur (bos, duin en strand), maar ook dressuur en springen staan op het programma (hiervoor hebben we 2 binnenrijbanen en 2 buitenrijbanen tot onze beschikking). Natuurlijk wordt er ook de nodige tijd besteed aan de verzorging van de paarden en pony's. Niet alleen praktijk, maar ook theorielessen horen daarbij. Wanneer het weer het toelaat organiseren we speurtochten, een barbeque en diverse excursies naar de o.a. de drafbaan, we spelen midgetgolf, gaan naar het zwembad en/of het strand. Voor Jeugd vanaf 7 jaar. Er zijn ook dagkampen en instuctieweken. Voor verdere informatie zie de site.
Ieder jaar organiseert Manege Bleijenberg een pony dagkamp. Ponykamp bestaat uit een week lol, lekker eten en vooral veel paarden-plezier. Naast veel paardenactiviteiten zoals: buitenritten, paardenvoetbal, voltige, springen, dressuur rijden en estafette race organiseren wij vele spelletjes en een bonte avond (op deze avond slaap je op de manege) Tijdens deze week is er gediplomeerde begeleiding aanwezig. Mocht u interesse of vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met Manege Bleijenberg.
De ponykampen worden de eerste en laatste twee weken van de zomervakantie gehouden. De allerlaatste week voor de zomervakantie (als de middelbare scholen al vrij zijn) wordt er een Tienerkamp georganiseerd voor tieners vanaf 12 jaar. Enige rijervaring is noodzakelijk! Natuurlijk wordt er veel paardgereden, dressuur, springen, duinritten, voltige en spelletjes met het paard. Met mooi weer gaan we lekker zwemmen (zonder paard). Daarnaast oefenen we voor een dressuurproef, waarbij we op de vrijdag het ponykamp afsluiten met een wedstrijdje.